Szerszám partner Szerszám webáruház   8000 Székesfehérvár, Palotai út 62.   +3630 89 59 318   h-p: 7-16   szerszampartner@gmail.com
szerszampartner.hu

ROKAMAT
  Egy elsőre furcsa márkanév az elektromos szerszámgépek piacán.
A szó mögött a feltaláló-fejlesztő és az 1982 óta fennálló cég neve húzódik:
Rolf Kammerer Maschinen Technik

Egy a piaci viszonyok tekintetében fiatalnak nevezhető cég, egy annál nagyobb műszaki innovációval. 
Az ember, aki saját szakmájában felismerte hogy a meglévő eszközök tömegének csökkentése elengedhetetlen 
a hatékonyabb munkavégézés szempontjából:
"Könnyebbnek kell lennie" - gondolta a fiatal Rolf Kammerer, miközben fáradságosan dolgozott egy felületenÍgy született meg az UNIVERSAL (ma ROKAMAT CHAMELEON) a vakolati kiegészítőkkel - először a feltaláló fejében, később a rajztáblán, valamikor a saját gyártásunkban és sorozatban. 
1982-ben az innovatív eszköz leválasztott motorral jelent meg a piacon, és ROKAMAT márkanév alatt gyorsan elfogadásra talált. 
Rolf Kammerer rövid időn belül eladta gépeit festőknek, vakolóknak és kiskereskedőknek Németország és Svájc egész területén. Mára a Kammerer cég világszerte ismert lett.

Míg a ROKAMAT márka megalapozta magát a piacon, Rolf Kammerer nem maradt tétlen. Az irány továbbra is az maradt hogy az általa tervezett gépek megkönnyítik a mindennapi munkát. Így a következő években számos más eszközt fejlesztett ki, amelyek a Pforzheim melletti Remchingenben készen álltak a gyártásra. Az univerzális, ellentétesen forgó tárcsákkal rendelkező UNIVERSAL-t először a fogantyúval rendelkező öntapadós csiszológép követte, amely a mai gipszvakolat és mészcementvakolat megmunkálására szolgáló DRY speciális előfutára volt.

1990-ben a ROKAMAT UNIVERSAL kapott egy "társat" , amely mára elengedhetetlen: a ROKAMAT háton hordozható porszívót, amely garantálja a munkahelyi mozgás maximális szabadságát és megbízhatóan biztosítja a pormentes környezetet. Különösen a teljes hőszigetelő panelek csiszolásakor.

2002-ben termékkínálat egy különösen fontos kiegészítése érkezett el: a száraz építéshez és az durva csiszoláshoz használt motorcsiszoló, ma TITANO néven ismert. Ez volt az első hosszú nyakú csiszoló a Remchingen fejlsztő üzemből. 
Az ezt követő években a GECKO gipszkarton csiszoló nagyon rugalmas csiszolófejjel, a GEX és GEX P felújító és parketta csiszológépek, valamint a GECKO RAPID különösen nagy eltávolítási arány mellett egészítette ki a ROKAMAT termékpalettáját. A speciális gépek területét  folyamatosan bővítettük a szakma igényeinek megfelelően: a régóta üzemelő DRY mellett a WET gép vízsugárral, a NAUTILO víztartállyal és a vadonatúj vezeték nélküli AKKU FILZER könnyíti meg a napi munkát.

A Kammerer cég a mai napig igazi családi vállalkozás maradt. 2014-ben Rolf Kammerer fia, Dominic Kammerer csatlakozott az igazgatósághoz - előtte évekig a vállalat tervezési osztályán dolgozott.

 


Kapcsolódó termékek
Szerszám partner Szerszám webáruház 2012-2024   8000 Székesfehérvár, Palotai út 62.   +3630 89 59 318   h-p: 7-16   Adószám: 68674580-2-27   Gépkölcsönzés