Szerszám partner Szerszám webáruház   8000 Székesfehérvár, Palotai út 62.   +3630 89 59 318   h-p: 7-16   szerszampartner@gmail.com
szerszampartner.hu

 A Starmix mint német márka múltja, jelene és jövője.

AZ ELEKTROSTAR-tól a STARMIX-ig.

 

1921: Robert Schöttle Stuttgart-ban megalapítja az „Elektrotechnikai speciális porszívók és fúvókák gyárát”. A VENTUS cég lesz  Németország egyik első porszívó gyártója.

1925: A cég ekkor kapja jelenlegi nevét is „ELECTROSTAR”. A világ első forró levegős kézi szárítója kifejlesztésre és gyártásra kerül.

1928: A gyár a jelenlegi helyére költözik Reichenbachban. Már 30 alkalmazott dolgozik.

1930: A termékek 70%-át világszerte 49 országba szállítják.

1933: Kenyérsütő és keverőgépeket is gyártanak.

1938-1945: A termelés a golyóscsapágyipar, a szerszámgépek és a speciális motorok speciális alkatrészeinek gyártására koncentrál. 1945. május vége előtt már elkezdődik a porszívók  gyártása. Hamarosan 150 munkavállalót fognak foglalkoztatni.

1948: A 50-es években a német gazdasági csoda bestsellerévé és szimbólumává válik, és létrehozza a „Starmix” márkanevet.

1953: Peter Kotthaus csatlakozik a céghez.  Az élelmiszert, a porszívót és a Bohneret egy készülékben egyesíti. Már több mint 600 alkalmazottat foglalkoztatnak.

1955: A gyártási létesítmények jelentősen bővülnek. A „Starboy” és a „Starmaster” kézi és emelő porszívókkal erőteljes eszközök jönnek piacra.

1959: Röviddel 71. születésnapja előtt meghal a cégalapító. Fia, Hans Schöttle és sógora Peter Kotthaus viszi tovább a termelést és fejlesztést.

1960: A starmix készülékcsalád az MX3 élelmiszer-feldolgozó gépekkel bővül, amelyet kávéfőzőkkel, kávédarálókkal és más háztartási eszközökkel egészül ki. Modern tömeggyártás jön létre.

1962-1963: Az MX4 élelmiszer gépekkel új szabványokat állít fel azzal, hogy koncentrikus hajtást biztosít a rázócsészék és kiegészítők számára. A QX, a szabadalmaztatott kézi keverő, több százezer, köztük a versenytársaknak adják el.

1966: Egy modern iroda épület befejezi a cég telephelyének bővítését.

1968: A T5 hordozható légszárítóval új korszakot vezetnek be, és a Starmix ezúttal hosszú távon piacvezető lesz ebben a szegmensben. A STARMIX márka óriási népszerűsége miatt az ELECTROSTAR termékek mindegyike megkapja a Starmix logót.

1972: Az SM6 egy új és hosszú sikeres porszívó koncepciót vezet be.

1975: A diverzifikáció felgyorsul az SG 10 és SG 20 kereskedelmi porszívókkal, nagy teljesítményű eszközök az iparban és a kereskedelemben.

1977: Robert Schöttle jun. A 3. generáció felelősséget vállal a vállalatnál.

1978: A robusztus, általános célú porszívó HG6 kiterjeszti az általánosan használható eszközök fogalmát, és a további fejlődés alapját képezi. Az eszközök immár nedves és száraz feladatokhoz is használhatók, és újonnan kifejlesztett elektromágneses szűrő tisztítással rendelkeznek.

1979: Az MX5 konyhatechnikai rendszerben megjelenik egy újabb Starmix generációs élelmiszer gép.

1980-1981: Hans Schöttle és Peter Kotthaus 60 éves lett. Robert Schöttle ekkor ügyvezető igazgató.

1982: A T7 robusztus alumínium házban az ELECTROSTAR első vandálbiztos kézi szárítója.

1984: A Starmix piacvezetővé válik az általánosan alkalmazható ZYKLON HG8 porszívóval, aerodinamikus tantiális levegőbevitelével és moduláris platformkoncepciójával.

1985: A forrólevegős szárítóprogram az iparág legszélesebb skálájára bővül. Új egészségügyi termékekkel a szálloda- és éttermek értékesítése világszerte sikeres.

1987-1992: Számos sikeresen végrehajtott technológia transzfer projekt a porszívók gyártásához alapozza a jó kapcsolatokat a Közép-Királyságban. Kínára összpontosít. Az első gazdasági kapcsolatok Oroszországban kötettenek és Kínával is párbeszédek folynak.

1994: Az ISB szívóventilátor „PICK UP” nagy sikert arat. 2 éven belül az értékesítés megduplázódott.

1996: Az elektrosztatika visszavonul a kis elektromos háztartási készülékek rendkívül versenyképes fogyasztói szegmenséből, és összpontosít a „szívás és fújás” és „légáramlás” alapvető kompetenciáira.

1997: A Starmix erősíti exporttevékenységét a Közel- és Távol-Keleten, és közös vállalatot indít Pekingben egy forrólevegős szárító sorozat gyártására, amelyet sikeresen forgalmaznak egész világon mind a mai napig.

2000: Bemutatják az új ipari és ipari porszívót, új szabványokat állítanak fel a teljesítmény és a minőség terén. A tökéletesített, elektromágneses szűrő tisztítása a porral járó szerszámok automatikus kivonásával egy újabb mérföldkőhöz a starmix termékek működésében és megbízhatóságában, valamint fenntartható sikerrel az igényes kézműves szektorban.
Az innovatív technológiát és megbízhatóságot nagyban értékelik a világ nagy ügyfelei és felhasználói.

2003: A Gorovoy család (Algo Group) stratégiai partnere Kelet-Európában található. Három szakaszban az Algo 2007-ig átveszi a Schöttle alapító család valamennyi üzletrészét.

2008: A vállalat Electrostar GmbH-ként fog működni. Roman Gorovoy lesz az operatív vezető. Robert Schöttle a tanácsadó testület elnöke marad. A vállalat az új követelményekhez igazodik, és jelentős mértékben fektet be a termékportfólióba.

2009: Új GS nagy teljesítményű szárítókat állítanak elő a kereskedelem számára, és a TT1800 meleg levegős szárítók friss dizájnt , és energetikailag optimalizált újításokat kapnak.

2010: Az ISP porszívó sorozat tovább javul, különösen a portermelő szerszámok elszívására, és új szabványokat állít fel a folyamatos, pormentes munka érdekében, légáram-megszakítás nélkül.

2011: Az Electrostar GmbH 90. évfordulója alkalmából az ALGO Csoport a Haaga Kehrsysteme GmbH seprőgép termékeivel egészíti ki a kínálatot. A Haaga márkanév a Starmix része lesz.

2014: Az ISP iPulse szívó sorozat ismét magas színvonalat állít fel. Az elektronikus nyomáskülönbség mérés a szűrő előtt és mögött tovább optimalizálja az eszközök magas szívóteljesítményét és a felhasználó veszélyes porok elleni védelmét.

2015: A friss, progresszív piaci jelenlét miatt a Starmix márkára  és az ügyfélorientációra helyeződik a hangsúly.
Az NSG uClean porszívó sorozat követi a hosszú távú sikeres HS és GS porszívókat, és új tulajdonságokkal rendelkezik a friss szellőzéshez a starmix porszívó portfoliójában.

 

A vállalkozás
99 éves tapasztalattal rendelkezik  a hatékony, pormentes munka területén
Évről évre egyre innovatívabb termékeket fejlesztenek és gyártanak a nemzetközi piacon elismert "starmix" márkanév alatt.

Porszívóként - a starmix márka megegyezik a kereskedelem, az ipar és a magánszektor hatékony porszívóival - innovatív szűrő- és szűrőtisztító technológiával.
Mint a meleg levegős kézszárító feltalálója - az Electrostar az úttörője ennek a leggazdaságosabb higiénikus kézszárítási rendszernek, és az egyik legfontosabb gyártó világszerte.

Tények és számok:

150 alkalmazott
Kiviteli arány 48%
Értékesítés 2 és 3 szakaszban

Készült Németországban, Made for you!

Sikerük nem véletlen:

"Munkavállalóink ​​a legnagyobb értékünk. Kiváló teljesítményt követelünk, és barátságos munkakörnyezetet, biztonságos munkát és stabil jövőbeli kilátásokat kínálunk. Olyan közösség vagyunk, amely összetart.
Kifejezetten piaci réseket keresünk a kiváló minőségű termékek számára.
A minőség és nem a mennyiség számít. Soha nem szabad szem elől téveszteni a munka valódi világát és ügyfeleink igényeit.
Megkönnyítjük ügyfeleink életét, javítjuk munkakörülményeiket, és ezzel megóvjuk egészségüket.
Minden nap megpróbálunk jobbá válni - mindenben, amit csinálunk."


Kapcsolódó termékek
Szerszám partner Szerszám webáruház 2012-2024   8000 Székesfehérvár, Palotai út 62.   +3630 89 59 318   h-p: 7-16   Adószám: 68674580-2-27   Gépkölcsönzés